separator
Εταιρία / Ιστορικό
Η εταιρεία ΕΧΡΟ ΕΠΕ, “Σύγχρονος Οικοδομικός και Ηλεκτρομηχανολογικός Εξοπλισμός”, ιδρύθηκε το 1978 από τον κ. Αχιλλέα Λ. Σταματιάδη.  Ο κ. Α. Σταματιάδης ο οποίος σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, διετέλεσε από το 1968 έως το 1971 Διευθυντής Έργων της Τεχνικής εταιρείας ΛΑΣΚΟ Α.Ε. και από το 1972 έως το 1979 Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος αυτής.
Την ΛΑΣΚΟ Α.Ε., μία από τις παλαιότερες τεχνικές εταιρείες της χώρας, με πολύ πλούσιο ενεργητικό σε Κατασκευές, μεγάλων Έργων του Δημοσίου προπολεμικά και μεταπολεμικά από την δεκαετία του 1950 και μετά με μία πληθώρα ποιοτικών έργων στον τομέα της Κατοικίας (πολυτελείς πολυκατοικίες και μονοκατοικίες), ίδρυσε το 1922 ο πατέρας του, Λεωνίδας Α. Σταματιάδης.
Η εταιρία ΕΧΡΟ ήταν και παραμένει μία οικογενειακή επιχείρηση στην οποία πλην του ιδρυτή της και της συζύγου του, εργάζονται σε αυτήν και οι τρεις γιοι τους, ο καθένας εκ των οποίων διευθύνει και ένα διαφορετικό Τομέα της εταιρίας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ :                                                                                                            

Κατά την δεκαετία του 1970, η οικοδομή αλλά και γενικότερα η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα, περνούσε μία πολύ σοβαρή κρίση, οικονομικής μεν φύσεως λόγω των ισχυρών πληθωριστικών τάσεων της εποχής εκείνης, ποιοτικής δε, μιας και που στον χώρο της κατασκευής είχαν εισέλθει πολλοί ευκαιριακοί Επιχειρηματίες - Κατασκευαστές καθώς και Τεχνικές Εταιρείες, οι οποίοι έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο τους το γρήγορο και εύκολο κέρδος, μείωσαν σημαντικά το ποιοτικό επίπεδο των κατασκευών.  Παράλληλα η αγορά οικοδομικών προϊόντων και εν γένει οικοδομικού εξοπλισμού, της εποχής εκείνης, ταυτισμένη και εκείνη με το πνεύμα της εποχής, δεν διέθετε πλέον, πλην πολύ λίγων εξαιρέσεων, υλικά, είδη και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ήταν η στιγμή που ο κ. Α. Σταματιάδης, με την εμπειρία του στον κατασκευαστικό τομέα, διέκρινε την διττή ευκαιρία που παρουσιαζόταν, δηλαδή και της δημιουργίας μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και της άμεσης ανάγκης προμήθειας της ΛΑΣΚΟ με σύγχρονα και υψηλής ποιότητας προϊόντα που ήταν απαραίτητα για τις  Κατασκευές της.

Έτσι ιδρύει την ΕΧΡΟ© ΕΠΕ, στοχεύοντας αρχικά μεν στην προμήθεια της ΛΑΣΚΟ,  αργότερα δε και της ευρύτερης Ελληνικής αγοράς , με Είδη ‘’Σύγχρονου Οικοδομικού και Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού’’, υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, προσφέροντας παράλληλα στους πελάτες της, σωστή ενημέρωση αλλά και τεχνική υποστήριξη από τα εξειδικευμένα συνεργεία της για όλα της τα είδη, όσον αφορά την τοποθέτηση, εγκατάσταση ή και συντήρηση τους.

Η ΕΧΡΟ ξεκίνησε την προβολή και παρουσίαση των ειδών της από τους Μελετητές – Μηχανικούς Έργων, οι οποίοι με ενθουσιασμό τα προδιέγραφαν στις μελέτες τους, μιας και που όλα είχαν υψηλές τεχνικές προδιαγραφές πιστοποιημένες από διεθνώς αναγνωρισμένα Ινστιτούτα Ερευνών.

Ο σπάνιος για την εποχή εκείνη συνδυασμός και στην Ελληνική αγορά, της πώλησης ενός ποιοτικού προϊόντος παράλληλα με την τεχνική υποστήριξη του, υπήρξε πρωταρχικός στόχος της ΕΧΡΟ και εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον Τεχνικό Κόσμο της Χώρας, ο οποίος συνετέλεσε ιδιαίτερα στην δημιουργία της πολύ καλής φήμης της ΕΧΡΟ, σαν της εταιρίας με τα άριστα υλικά και την πολύ καλή εξυπηρέτηση.

Τα πρώτα είδη που επελέγησαν και συμπεριλήφθηκαν στην «Παλέτα ΕΧΡΟ» γνώρισαν τέτοια επιτυχία, ώστε η ΕΧΡΟ άρχισε σχεδόν αμέσως να προμηθεύει πλην της ΛΑΣΚΟ και άλλους Κατασκευαστές.
Το 1980 ο κ. Α. Σταματιάδης ιδρύει την εταιρεία ΕΧΡΟ-LOUVER© ΕΠΕ, μία βιοτεχνία που κατασκευάζει ψευδοροφές, φωτιστικές επιφάνειες και φωτιζόμενες κυψελωτές ψευδοροφές από καθαρό αλουμίνιο.
Το 1986 ιδρύει την εταιρεία RINOL-HELLAS© ΕΠΕ, η οποία εισάγει, παράγει και τοποθετεί, συνθετικά ρητινούχα δάπεδα κυρίως για επαγγελματική και βιομηχανική χρήση, καθώς και δάπεδα αγώγιμα κατάλληλα για νοσοκομεία.

Με την προσθήκη των δύο αυτών εταιρειών, ο όμιλος ΕΧΡΟ άνοιξε νέους ορίζοντες όχι μόνο στην Ελληνική αλλά και στην διεθνή αγορά. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των παραπάνω αναφερόμενων εταιρειών κατασκευάζονται σύμφωνα με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές και εξάγονται με επιτυχία κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει ιδιαίτερα να τονισθεί η διαδικασία η οποία ακολουθείται στην επιλογή ενός νέου είδους, υλικού ή υπηρεσίας με το οποίο εμπλουτίζεται ή ανανεώνεται η “Παλέτα Ειδών-ΕΧΡΟ”.

Το κάθε είδος  ή υπηρεσία του ομίλου ΕΧΡΟ, επιλέγεται από την διεθνή αγορά με μεγάλη προσοχή και αυστηρά κριτήρια. Η αναζήτηση του γίνεται είτε μέσω κλαδικών εντύπων, είτε με επισκέψεις στελεχών μας σε διεθνείς εκθέσεις ή σε τεχνικές ημερίδες, είτε φυσικά και κατόπιν προτάσεων συνεργασίας που γίνονται στην ΕΧΡΟ απ’ ευθείας από τα εργοστάσια παραγωγής των συγκεκριμένων ειδών.

Με τον εντοπισμό ενός νέου είδους, ακολουθούν επισκέψεις διευθυντικών στελεχών της ΕΧΡΟ στους οίκους παραγωγής τους για να διαπιστωθεί αν η εταιρία η οποία τα παράγει διαθέτει την σωστή οργάνωση και μία στρατηγική πώλησης που εξασφαλίζει την απόλυτη εξυπηρέτηση και υποστήριξη προς τον πελάτη, σύμφωνα με την φιλοσοφία της ΕΧΡΟ.

Μετά την επιλογή του είδους και της υπογραφής της σύμβασης συνεργασίας με τον οίκο παραγωγής του, μεταβαίνουν ο υπεύθυνος του αντίστοιχου Τομέα της ΕΧΡΟ μαζί με τους Πωλητές του και τους υπεύθυνους των συνεργείων στον οίκο παραγωγής του προϊόντος για να εκπαιδευθούν.

Σήμερα ο Όμιλος ΕΧΡΟ διαθέτει στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη σύγχρονους χώρους έκθεσης και γραφείων συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 m2. Η ΕΧΡΟ διαθέτει επιπλέον εργοστάσιο, 25χλμ από το κέντρο της Αθήνας, όπου παράγονται οι ψευδοροφές και οι φωτιστικές επιφάνειες από αλουμίνιο και εκτελούνται μερικά από τα στάδια επεξεργασίας των βιομηχανικών δαπέδων. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και η κεντρική αποθήκη της ΕΧΡΟ.

Στον Όμιλο ΕΧΡΟ εργάζονται σήμερα 55 άτομα, επιπλέον δε 10 άτομα τα οποία απασχολούνται στις δύο μονάδες παραγωγής και 40 – 60 άτομα (ανάλογα με τον αριθμό των έργων), που πλαισιώνουν τα συνεργεία της, για την τεχνική υποστήριξη (εγκατάσταση – τοποθέτηση - συντήρηση) των ειδών της.

Η ΕΧΡΟ διαθέτει σήμερα για την εξυπηρέτηση του πελάτη και την προώθηση των πωλήσεων της, ένα ευρύ σύστημα προβολής και διανομής όλων των προϊόντων που διακινεί. Αυτό επιτυγχάνεται με εξειδικευμένους συνεργάτες οι οποίοι ανελλιπώς περιοδεύουν σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια επισκεπτόμενοι έργα και πελάτες, καθώς και με 150 σημεία πώλησης μέσω συνεργαζομένων καταστημάτων Λιανικής.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση της Βορείου Ελλάδας, λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 1994 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το Γραφείο “ΕΧΡΟ-Βορείου Ελλάδος”.
Η ΕΧΡΟ είναι στη διαδικασία ανάπτυξης συστήματος διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9002, το οποίο θα καλύπτει όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Αναζήτηση
Προϊόν

Πελάτες
Κατηγορία
Προϊόν